2013. május 20., hétfő

Juhtúrós krém turbolyával


Hozzávalók: 20 dkg juhtúró, 2-3 evőkanál tejföl,  2 zöldhagyma, 1 csokor turbolya, bors

Elkészítése: A juhtúrót krémesre kavarjuk a tejföllel, hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát és a turbolyát meg a frissen őrölt borsot és kikavarjuk. friss, ropogós héjú kenyérrel tálaljuk.


4 megjegyzés:

sedith írta...

Már sokszor, sok blogon láttam turbolyás receptet, de fotóról még nem jöttem rá, hogy melyik ez a növény. Valaki meg kell, hogy mutassa. Van valamilyen karakteres íze? Vagy mihez hasonlít?
A fotók csodásak, mint mindig. :)

Adél írta...

Edith, nincs egy karakteres íze, kissé édeskés, de más ízt nem éreztem rajta. Az ujjaim között mikor szétmorzsoltam a levelet, enyhén ánizsillatú volt, de nem intenzíven. A krém ízét nem változtatta meg, de nagyon űde és friss hatást adott neki.

Blogkonyha írta...

A turbolyának van valami más neve is? Milyen az íze? hasonlít valamire? Fincsi krém lehet!

Adél írta...

Nálunk barabuly néven ismerik még, a gyökere is fogyasztható, fehérrépához hasonlít. Levele enyhén ánizsillatú, de az íze nem erős, kissé édeskés. Az elöregedett levele kissé kesernyésekké válnak.

Printfriendly

Print Friendly and PDF
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...