2013. május 1.

Banános piskótatallér



Hozzávalók: 1 tasak piskótatallér (kb 12 dkg), 4-5 banán, 1 tasak csokoládés pudingpor, 10 dkg cukor, 5 dl tej; 
a hempergetéshez: 10 dkg aprított mandula

Elkészítése: A banánt megpucoljuk és 0,5 cm vastagságú karikákra vágjuk. Két két piskótatallér közé teszünk egy szelet banánt és fogpiszkálóval összefogjuk. A pudingport összekeverjük a cukorral meg a tejjel és megfőzzük. A fogpiszkáló segítségével a tallérokat a még forró pudingba mártjuk, kicsit lecsöpögtetjük az oldalát, belehempergetjük az aprított mandulába és  hungarocellbe szúrjuk, míg a puding megszilárdul. 

3 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon ötletes és finom lehet ez a desszertke. Guszta! Látom a fiatalok is besegítettek.

marisz57 írta...

De helyesek! És milyen finomak lehetnek! És nem is nagy kunszt elkészíteni!

tejszínhab írta...

Szóval ez a süti becsületes neve :) Én puding nélkül készítettem, de egyetértek veled abban, hogy nagyon finom :) http://habtejszin.blogspot.hu/2011/10/afrika-csok.html

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...