2013. május 28.

Gyors halleves




Hozzávalók: 50 dkg halfilé, 1 hagyma, 1 paradicsompaprika, 1 tv paprika, 1 csípős paprika, 2 paradicsom, 2 evőkanál olaj, só, bors, őrölt fűszerpaprika, 2 babérlevél, fél citrom

Elkészítése: A hagymát megpucoljuk és csíkokra vágjuk. A paprikákat kicsumázzuk, megmossuk és csíkokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és a zöldségeket megdinszteljük. Mikor félig megvannak,  hozzáadjuk az időközben leforrázott és héjától megpucolt paradicsomokat. Megszórjuk sóval, borssal és őrölt fűszerpaprikával, hozzáadjuk a babérlevelet, majd felöntjük vízzel és megfőzzük. Amikor a zöldségek megfőttek a levesből leszűrünk és a zöldségeket összeturmixoljuk. Visszaöntjük a levét és mikor újból felforrt, hozzáadjuk a csíkokra vágott halfilét. 10 percig főzzük, majd eloltjuk a lángot és citromlével savanyítjuk.


1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

De rég ettem halászlevet...Most jól megkívántam!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...