2015. január 14.

Csülkös krumplileves



Hozzávalók 4 személyre: 1 kisebb füstölt csülök, 60 dkg krumpli, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 1 evőkanál paprikakrém, 2-3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, petrezselyem és zellerzöld, só, fűszerpaprika; a tálaláshoz: tejföl, vöröshagyma

Elkészítése: A csülköt megmossuk, hideg vízben főni tesszük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a paprikakrémet. Közben megpucoljuk a sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret, karikára vágjuk és félidőben hozzáadjuk ezt is a leveshez. Mikor a csülökhús majdnem puha, beletesszük a kockákra vágott krumplit, az apróra vágott zöldeket, ha szükséges még sózzuk az ételt. Az olajon világosra pirítjuk a lisztet, félrehúzzuk, megszórjuk fűszerpaprikával és kevés vízzel csomómentesre kavarjuk, majd berántjuk vele a levest. Pár percig még főzzük, aztán félrehúzzuk a tűzről. A csülköt kivesszük, a húst leszedjük a csontról, kisebb darabokra vágjuk és visszatesszük a levesbe. Tejföllel és ecetes vöröshagymával tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...