2015. január 21.

Olasz pancetta





Hozzávalók: bőr nélküli hasaalja szalonna(kb. 1-1,5 kg), 20-25 dkg dkg jódmentes nagy szemcsés só, 1 evőkanál barna cukor, 2 evőkanál fekete bors, 1 evőkanál fokhagyma por, 1 evőkanál kömény, 1 evőkanál fűszerpaprika, 1 evőkanál oregánó, 1 evőkanál kakukkfű, 1 babérlevél, 1 szegfűszeg

Elkészítése: A hasaalja szalonnát bedörzsöljük a fele adag sóval, fóliába tesszük és 2 napig hűtőben tároljuk. A fűszereket  finomra őröljük, összekeverjük a cukorral és a megmaradt sóval. A szalonnát kivesszük, papírtörlővel leitatjuk róla a keletkezett húslevelet, majd mindkét felén bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Szorosan feltekerjük és sonkakötéssel megkötözzük. Száraz helyen 2-3 napig szikkadni hagyjuk, majd 2 egymást nem követő napon megfüstöljük. 1-2 hónap száradás után fogyasztjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...