2015. január 4.

Banános alagút






Hozzávalók:  3 tojás, 9 evőkanál cukor, 9 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj, 10 dkg 50%-os csokoládé, 1 csokoládé ízű pudingpor, 4 dl tej, 4 evőkanál cukor, 3 dl habtejszín, 10 g zselatin; a díszítéshez: 3 dl habtejszín, 6-7 banán, 2 evőkanál kakaós szórócukor

Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk az olajjal  elkavart sárgáját és végül a lisztet. Sütőpapírral bélelt 25x35 cm-es tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 15 percig sütjük. Lehúzzuk a sütőpapírról és még  melegen, a papírral együtt, nem túl szorosan felcsavarjuk. 

A krémhez a pudingport összevegyítjük a cukorral, felöntjük a tejjel és sűrűsödésig főzzük. Félrehúzzuk a tűzről és még forrón belekeverjük a cikkekre tördelt csokoládét, addig kavarjuk, míg elolvad. Ekkor közvetlen a puding felületére fóliát teszünk, hogy ne bőrözzön be, majd  szobahőmérsékleten hagyjuk magától teljesen kihűlni. Közben a zselatint fél dl vízben feloldjuk és kissé felmelegítjük, hogy a szemcséi elolvadjanak, a habtejszínt felverjük. Az időközben kihűlt pudingba belekavarjuk a langyos zselatint és két részben a kemény habtejszínt. 

A piskótalapot kicsavarjuk, egy hosszúkás formába tesszük, beleöntjük a krémet, a piskóta oldalait ráhajtjuk és ahol a lap nem fedte a krémet, két sorban, négy banánt teszünk egymás mellé. Lefóliázzuk és 3 órára hűtőbe tesszük.

 Tálaláskor hosszúkás tálcára borítjuk, bevonjuk a felvert habtejszínnel, megszórjuk a szórócukorral és banánkarikákkal díszítjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...