2015. január 13.

Tiroli máj


A recept eredetéről, hitelességéről nem tudok(ha valaki tudja, jelezze kérem,  megköszönném!)  a netten az kering róla, hogy Jókai egyik kedvenc eledele volt. Én Kmkonyhája-ban készült receptet vettem alapul.
http://www.gasztroblogok.hu/tiroli-m%C3%A1j-gasztro2010-4471.html

Jókai kedvenc levese itt  Görögolvasó leves angyalbakanccsal

Tiroli máj

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg borjúmáj, 5 dkg szalonna, 1 hagyma, 1 evőkanál liszt, 1 dl fehérbor, 1-2,5 dl alaplé, 1 dl tejszín, citrom, só, bors, 2 alma, 2-3 dkg vaj


Elkészítése: A szalonnát kockára vágjuk, megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és összesütjük. Rádobjuk a csíkokra vágott májat, megpirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, összekavarjuk és felöntjük a borral meg az alaplével. Lassú tűzön puhára pároljuk. Ha megpuhult, megszórjuk sóval meg borssal és belekavarjuk a tejszínt. Citromlével ízesítjük. Az almát cikkekre vágjuk és a vajon megpároljuk. Párolt rizzsel tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...