2015. január 26.

Karamelles cérnametélt puding + Cérnametélt házilag





Karamelles cérnametélt puding
Hozzávalók 4 személyre:  15 dkg cérnametélt, 3 tojás, 10 evőkanál cukor, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 3 dkg vaj, 1 vaníliás cukor, csipetnyi só, 1 teáskanál reszelt citromhéj
Elkészítése: A cérnametéltet enyhén sós vízben, forrástól számítva 2 percig főzzük, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük. 6 evőkanál cukrot karamellizálunk, egy kb. 15x20 cm-es tűzálló formába öntjük és a formát mozgatva a karamellel bevonjuk az alját és  az oldalát. A tojásokat összekeverjük a megmaradt cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a sót, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a tejet, végül az olvasztott vajat és összekeverjük. A cérnametéltet belekeverjük a tejfölös tojásos masszába, majd belesimítjuk a  formába. Előmelegített sütőben, 30-35 percig sütjük.








Cérnametélt házilag
Hozzávalók: 10 dkg liszt, 1 tojás
Elkészítése
1. A lisztet átszitáljuk, közepébe egy mélyedést alakítunk ki, beleütjük a tojást.
2.  Egy villával felverjük és elkezdjük vele a lisztet beledolgozni a tojásba. Mikor már túl kemény, kézzel  gyúrjuk tovább, míg sima felületű tészta lesz. 
3. Letakarjuk, 15-20 percig pihentetjük, majd enyhén lisztezett felületen sodrófa segítségével 1-2 mm vékony lappá nyújtjuk. 
4. A kinyújtott tésztalapot 8-10 cm széles csíkokra vágjuk,  csíkokat pedig  tésztavágó géppel  vagy  éles késsel cérnavékonyságú metéltre vágjuk. Tiszta konyharuhára tesszük és száradni hagyjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...