2015. január 20.

Tökmagos-töpörtyűs kifli





Hozzávalók:  50 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 1 teáskanál cukor, 5 dkg vaj, 3 dkg élesztő, 2 teáskanál só, 10  dkg tökmag, 25 dkg töpörtyű, 1 tojás fehérje

Elkészítése


1. A tökmagot serpenyőben megpirítjuk, kicsit hűlni hagyjuk, felét apróra, másik felét darabosra vágjuk.
2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót és a cukros tejben felfuttatott élesztőt, majd megdagasztjuk. 
3. A végén beledolgozzuk az apróra vágott tökmagot meg az olvasztott vajat. Letakarjuk és 40 percig kelni hagyjuk.
4. A tésztát négy részre osztjuk, mindegyik részt lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, lekenjük a darált töpörtyűvel és 16 háromszögre vágjuk.


5.  A háromszögű tésztákat kifli alakúra feltekerjük.
6.  A tojásfehérjét kissé felverjük és lekenjük vele a kifliket.
7.  A tetejüket a darabosra vágott tökmagba mártjuk.
8.  Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, 200 fokon, 20 percig sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...