2015. január 30.

Kocsonya



Kocsonya...ahogy én készítem

Hozzávalók: első csülök, köröm, bőr, fűl, farok, fej(összesen kb. 1,5-2 kg), só, 1 evőkanál egész bors, 1 fej fokhagyma; a tálaláshoz: fűszerpaprika, hagyma


Elkészítése: A hozzávalókat alaposan megtisztítjuk megmossuk és hideg vízben főni tesszük. Ha felforr, a keletkező habját szűrőkanállal leszedjük, majd megsózzuk, hozzáadjuk a megtisztított fokhagymacikkeket és a borst. Lassú tűzön, gyöngyözve főzzük, 2,5-3 órát vagy addig, míg a hús a csontról könnyen leválik. Ekkor félrehúzzuk, 5 percig pihenni hagyjuk, majd a húst szűrőkanállal kiemeljük a levet pedig sűrű szitán vagy gézen átszűrjük. A kézmelegre hűlt húst leszedjük a csontokról és a bőrkével együtt tetszetős méretű darabokra vágjuk, majd tányérokba osztjuk és felöntjük a kocsonyalével. Hideg helyre tesszük, ahol pár óra alatt a lé megkocsonyásodik. Fűszerpaprikával megszórva, hagymával tálaljuk. 



1 megjegyzés:

Az amatőr hagyományörző írta...

Nagyon kívánatos , ínycsiklandós a kocsonyád ! Gratulálok , ehhez nincs mit hozzátenni, legfeljebb ahogy mifelénk szokás egy pár citromkarikát ! Mit nekem Bocuse d'Or , mikor ilyen kocsonyákat ehetünk , csak ezt nem annyira értékelik , pedig megérne legalább egy Michelin-csillagot !

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...