2012. augusztus 3.

Málnaparfé


 
Hozzávalók: 5 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 2,5dl tej,  5 dl tejszín, 50 dkg málna

Elkészítése: a tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, és hozzáadjuk a tejet. Vízgőz fölött habverővel addig verjük, míg sűrű krémes lesz, majd kihűtjük. Ha jól kihűlt, belekavarjuk a felvert tejszínt és két részre osztjuk. Felébe belekavarjunk 25 dkg, villával összetört málnát A fehér és a málnás krémet, fóliával kibélelt, hosszúkás formákba rétegezzük, a megmaradt málnaszemeket elosztjuk a rétegek között. A parfét lefagyasztjuk. Málnaszemekkel és mentalevéllel díszítve, szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:szeletelés előtt, fél órával vegyük ki a fagyasztóból és  tartsuk a hűtőszekrényben. 

12 megjegyzés:

Edina írta...

Nagyon finom es a kepek is csodallatosak:)

Okki írta...

Nagyon finom, most jó is lenne ebben a nagy melegben! :)

Kati írta...

Ez igen, ilyen hideg, málnás finomságra vágyom én is. Sajnos nagymamámék kertjében a szárazság miatt még a málnatövek is kihaltak. Pedig tavaly mennyi finom málnát fagyasztottam, meg főztem dzsemnek:)

Csilla írta...

Hú, ez már kinzás, annyira de annyira guszta. Kati, itt is szenvednek a málnák, pedig még locsolom is őket, de ott sül meg a szárona picike málna :(

Adél írta...

Köszi, kisPipém:)

Adél írta...

Okki, jó húsítő volt:)

Adél írta...

Kati, nálunk sincs az idén málna termés, így most fagyasztottból készült. A tavaly sok mindent készítettem málnából, mert volt. Mivel nagyon szeretjük a málnát, most ez a megoldás is több volt mint semmi.

Adél írta...

Csilla, nem annak szántam:)) de én is annak éreztem, amikor málnás finomságokat csodáltam:)

Anikó írta...

Hallod ide dobhatnád az egészet, itt olyan meleg van, hogy mind megenném, olyan gyönyörűséges:-)))))

Éva írta...

Nagyon guszta én is szívesen elkapnék egyet ha dobnád!:-))

Liza írta...

Gyönyörű!

Nelli írta...

Ma ez nagyon jól jött volna ebben a nagy melegben!A fotók nagyon szépek!:-)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...