2013. május 11.

Pillangós muffin




Hozzávalók 12 darabhoz: 
25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 2 tojás, 2,5 dl kefir, 0,75 dl olaj, 10 dkg csokoládélencse, 15 dkg málna, 1 sütőpor; 
a málnás tejszínhabhoz:: 2,5 dl habtejszín, 10 dkg málna, 1 tasak vaníliás cukor; 
a pillangókhoz: 5 dkg étcsokoládé

Elkészítése: A tojást habosra keverjük a cukorral és hozzáadjuk a kefirt meg az olajat. A lisztet összevegyítjük a sütőporral és a csokoládélencsével majd beleforgatjuk a málnát. A lisztes keveréket összekeverjük a tojásos keverékkel és azonnal muffin formákba töltjük. Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. A habtejszínt félig felverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot meg a málnát és készre verjük. Habzsák segítségével a krémet a muffinok tetejére nyomjuk. Az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, zsírpappírból tölcsért csinálunk, végére kicsi lyukat vágunk és egy sütőpapír csíkra  pillangókat rajzolunk. A papírcsíkot  egy szalvétagyűrűbe dugjuk, hogy a pillangók szárnyai fölfele dermedjenek. 10 percre hidegre tesszük, majd a muffinokat feldíszítjük vele.


5 megjegyzés:

Kati írta...

Hát te Adél, tökélyre fejlesztetted a muffint, ízben, szépségben egyaránt.

Katalin írta...

Nagyon tetszetősek!

Éva írta...

Nagyon szépek , egy ötlettel megint gazdagabb lettem a pillangók technikájával nagyon tetszik!

Blogkonyha írta...

Ide röppenhetne pár! Gyönyörűek, és milyen finomak lehetnek! Nagyon furfangosan csináltad meg a pillangókat!

M@rti írta...

Nagyon szépségesek!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...